Απλές αλήθειες για την τραγωδία της Πατρίδος. (21/07/2017)


                   ( πρώτη  αλήθεια )

Τα χρέη των κρατών αποπληρώνονται σε αξιοπρεπείς συμφωνίες διεθνούς δικαίου , με σεβασμό της επιβίωσης των πολιτών και της ύπαρξης της δημόσιας διοίκησης. Γιαυτό η ρήτρα ανάπτυξης σχεδόν είχε καταστεί δόγμα. Δηλαδή , ότι επιπλέον παράγεται ως εθνικό προϊόν να αποδίδεται για την αποπληρωμή του χρέους. Είναι πρωτοφανές να υπάρχουν συνεχή μακροχρόνια πλεονάσματα. Πολύ απλά ας καθορίσουν  το επίπεδο ισολογισμού εσόδων και δαπανών και να το γνωστοποιήσουν , να το αποφασίσουμε και να αρχίσουμε ξανά τις ζωές μας. Μεγαλώσαμε πάνω στα δάκρυα και το αίμα. Ξεπεράσαμε τα φτωχά και τα δύσκολα σε μια Πατρίδα χωρίς υποδομές. Έλεος με τον τραγέλαφο και την ανυπαρξία στοιχειώδους πολιτικής. Στις πλάτες μας κορόιδα κάθε λογής και χρώματος περπατάνε.
                 ( αλήθεια δεύτερη)
Μετά την οικονομική κρίση που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2008 στις ΗΠΑ , το 2010 οι τράπεζες της Γαλλίας και της Γερμανίας ήταν εκτεθειμένες με πάνω από 120 δις € στην Ελλάδα. Γεγονός που δεν αμφισβητείται από κανέναν πλέον. Ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ ( ως πρωθυπουργός ) είναι αδιανόητο να μη το γνώριζε.  Έως και το δεύτερο μνημόνιο  οι κυβερνώντες είχαν την δυνατότητα να αντιδράσουν στα ταπεινωτικά μέτρα που ήθελαν τότε να επιβάλουν  οι εταίροι μας στην ΕΕ  Κάποιοι σηκώσαμε ανάστημα   Ζητήσαμε να ενωθούν οι υγιείς δυνάμεις και να αντιταχθούμε. Έστω να θέσει κάποιος το όριο των 180 βουλευτών για την αποδοχή των μέτρων. Όλοι ήθελαν την εξουσία. Σήμερα με πίκρα τους θυμίζω τι είπα στην Βουλή  τότε. Οι προδότες της Πατρίδος δεν ήταν απαραίτητα συνειδητοί εφιάλτες ή Ιούδες. Το  προδοτικό αποτέλεσμα , με ή χωρίς πρόθεση , τους στιγμάτισε  στην ιστορία ως προδότες. Για όσους μπορούν να κάνουν ιστορική καταγραφή για απλές αλήθειες.                   
              ( αλήθεια Τρίτη )
Έχοντας πληροφόρηση μίλησα από την άνοιξη του 2008 για την θύελλα που ερχόταν . Μετά τα γεγονότα στις ΗΠΑ το καλοκαίρι του ιδίου έτους και την εκβιαστική στάση του ανεκδιήγητου ΓΑΠ για εκλογές , δεν είχα πλέον καμία αμφιβολία και τον Ιανουάριο του 2009 , ενώ γινόμουν για δεύτερη φορά Υφυπουργός , δήλωσα ότι δεν χρειαζόταν ανασχηματισμός, αλλά εκλογές. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς που επιθυμούν να οδηγήσουν τα πράγματα  αυτοί που " έστησαν " αυτή την τραγωδία για την Πατρίδα μας , είμαι όμως βέβαιος ότι τα λάθη του παρελθόντος είναι η αφορμή , για το έγκλημα που συντελείται. Το δεύτερο που " στήθηκε" , έχει να κάνει με το ότι δεν επέτρεψαν τη δημιουργία του υγειούς πατριωτικού  κόμματος για την ανασύνταξη της χώρας , ακυρώνοντας την δυνατότητα παρέμβασης των γνήσιων Ελλήνων , αφού σκορπίστηκαν σε κόμματα που είτε τους εξαπάτησαν η είναι ακυρωμένα , με η χωρίς ευθύνη τους.
           (αλήθεια τέταρτη , τελευταία)
Από την εμφάνιση της διεθνούς οικονομικής κρίσεως , διακήρυξα αποδεδειγμένα ότι είναι ευκαιρία τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανατάξουμε τις θεσμικές και πολιτικές διαστροφές που είχαν εγκατασταθεί   Οικονομικά δεν χρειαζόταν πάνω από το 25 %  συνολική μείωση των δαπανών. Το πρόβλημα π. χ. ήταν πως είχαμε συνταξιούχους των 40 ετών , πως οι αμοιβές στο δημόσιο δεν ήταν ίδιες και τόσα άλλα θεσμικής φύσεως   Δεν ήμουν ευρώ η δραχμή , μνημόνιο ή αντιμνημόνιο , αλλά πολιτική ευθύνης και γενναιότητος   Έως το 2012 ( δεύτερο μνημόνιο) με τις όποιες αδυναμίες  επιβαλλόταν αντίσταση και εάν χρειαζόταν σύγκρουση   Τώρα οι συνθήκες δείχνουν  δυστυχώς  αυτό που δεν έγινε το 2009. Ή συμφωνία σε πέντε σημεία μεταξύ των κομμάτων για την στάση της χώρας έναντι των εταίρων και δανειστών ή άλλη κυβέρνηση συνεννόησης , που θα κλείσει το θέμα των εκκρεμοτήτων και προσφυγή σε εκλογές   Είναι οι δύο ικανές και αναγκαίες συνθήκες για να επανέλθει η πολιτική. Αν βλέπουμε που βρισκόμαστε και τι μπορεί να γίνει.

επιστροφή